Daarom ’t Lekker Plekske

’t Lekker Plekske is sterk in het produceren, ontwikkelen en verkopen van innovatieve brood- en banket gerelateerde producten. Onze afzetmarkt is ruim opgezet in Nederland en de directe buurlanden. Wij bedienen met onze producten de brood- en banketgroothandels, de horecagroothandels, cateringbedrijven en winkelketens.

Vanaf 2014 is daarbij ook de focus komen liggen op banketspecialiteiten. Denk hierbij aan onder andere verschillende tartelettes in zoet en hartig, brood-verwenvarianten zoals ontbijtartikelen en hartige producten. De appeltaart, appelbol en bokkenpoot behoren tot onze topproducten. Daarnaast zijn ook de zoete en hartige Fingerfoods (25 en 60 gram per artikel) onze kracht.

Ons verhaal

Onze bakkerij is al vanaf 1947 gevestigd in Roosendaal. In de moeilijke tijden na de oorlog is deze opgestart als bakkerij en kokerij door Jan en Agnes Spaapen. In 1970 werd het bedrijf overgenomen door Sybrand en Netty Spaapen. In deze periode was de business gericht op winkels met een centrale productie. In 2010 was het aan Mark en Agnes Spaapen om het stokje over te nemen. De 3e generatie Spaapen is vanaf 2011 gestart met een nieuwe productielocatie. De hedendaagse productie voldoet aan alle eisen en normeringen BRC en EEG, met als kernwaarde om de ambachtelijke uitstraling en het karakter van onze producten te behouden en de creativiteit van het ambacht op een rationele wijze om te zetten naar unieke en smaakvolle producten.